2008-06-17

Efter avslöjandet måste FRA-lagen stoppas!

SVT:s Rapport avslöjar att FRA redan samlat in svenskars datatrafik och mobilsamtal under 10 års tid! Men, försvarar de sig, trafiken har förstörts efter 18 månader. Åh, tack så mycket!

Det här är en präktig skandal! Det är också någon som måste få en direkt konsekvens i omröstningen på onsdag. Regeringen har fått en bra anledning att dra tillbaka förslaget för att undersöka vad som pågått. Vilka har känt till det här?

I går var jag positiv till att FRA-lagen kunde stoppas. Trodde Birgitta, Federley och Annie skulle komma ut mot den. Nu verkar det som om centern kommer rösta för med någon sorts röstförklaring. Folkpartiets gruppledare Johan Pehrson visade med all tydlighet att ämnade få gruppen att hålla ihop. Det känns inte lika positivt längre.

Men om vi håller trycket uppe och fortsätter höra av oss - på ett positivt sätt - till ledamöterna så kanske det ändå går.

Argumentet från partiledningen är att de ska vara lojala med partiet. Det är vad de är valda till. Ja, det stämmer. Men de är inte valda av partiledningen. De är valda av partierna i deras hemlän. Där ska deras lojalitet ligga.

Inga kommentarer: