2008-06-26

Dagens idioti

En socialdemokrat från Estland, Marianne Mikko, vill att alla bloggar och bloggare registreras. Man tar sig för pannan. Christoffer Fjellner (m) och Olle Schmidt (fp) är de två svenska parlamentariker som hittills sagt att de tänker rösta nej. Dags att höra av sig till de övriga!

Återigen ser vi hur bloggare först lyfter en fråga och att övriga media sedan fyller på. Denna gång, eller igen kanske man ska säga, är det Henrik Alexandersson som uppmärksammat frågan.

När jag läser om FN:s protester mot Robert Mugabe får det mig osökt att tänka på en scen ur filmen Team America. Där träffar en FN-representant (Hans Brix) Nordkoreas diktator, Kim Jong Il. Brix säger att han måste släppas in överallt för att inspektera annars...

"Annars vadå?", undrar Jong Il.

"Annars kommer FN skriva ett väldigt arg brev till dig!"

Ungefär så mycket kan FN göra om Mugabe bestämmer sig för att skita i vad de säger. När FN fungerar är det en mycket bra organisation. Tyvärr kan vi titta tillbaka så kort som till Rwanda 1994, eller varför inte Sudan idag, för att se att FN fungerar alldeles för sällan. Vi behöver ett demokratiernas förbund.

3 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Bra film...

Robsten sa...

Va!! Jag skrev om saken långt, långt innan Alexandersson skrev om det

Mathias Sundin sa...

Sorry! =)