Imorgon åker jag utomlands, men hotellet påstås ha internet. Är så fallet fortsätter bloggandet som vanligt, om inte så vet ni varför. Känns bra att gå på semester med
ett finfint förslag från folkpartiet, att avskaffa värnskatten och höja gränsen för när statlig inkomstskatt ska betalas. Det måste löna sig att plugga.
4 kommentarer:
Ja, det är väl ett bra förslag om man kan finansiera det på ett vettigt sätt. Men nu har det gått ett år, vissa väljare undrar vad det blir av alla de andra lagförslag FP gick till val på, du minns kanske alla affisher med "nu är det genomfört". Att FP inte kan få igenom alla förslag i en allians, det fattar folk, men man måste ju komma med förslagen. Folk är inte riktigt så dumma så de inte fattar att något är fel om ett parti går ut och basunerar ut olika förslag inför ett val, därefter hör man aldrig något om de förslagen när partiet väl är i regeringen. Tro mig, det fungerar inte.
Så när kommer ett förslag om...ja vad skall vi ta...språk-kravet för medborgarskap?
Alla förslag som vi var överens om i Alliansen håller på att genomföras. Språktest för medborgarskap och ordningsomdöme i betyget var vi inte överens om och har inte införts, men vi jobbar så mycket vi kan på att få med de andra partierna på det.
Ja det låter ju bra och jag är ju tvungen att tro dig på ditt ord, har ju ingen annan information. Men som väljare vill man höra något av de förslag partierna går ut med i valrörelsen, få ett livstecken, höra att de fortfarande är aktuella. Minns mandatperioden efter 2002.
Leijonborg gick ut med förslaget språkkrav, fick en massa röster eftersom valmanskåren inte är så förtjust i "snällismen" som Sveriges riksdagsmän, men sedan hörde man inte ett ord om detta från partiet, ibland blev FP angripet för sitt krav, och partiet stod inte ens upp för detta under mandatperioden. Nästa valrörelse så går Leijonborg återigen ut med samma krav, får inte lika många röster, för man stod inte upp för sitt krav, försvarade det inte när det angreps. Det räcker inte med att gå ut med förslagen i valrörelserna, sedan kanske man jobbar med förslaget i det tysta, hur vet jag som ickepolitiker det?
Centern är emot språk-kravet tar jag för givet, då återstår M, går Reinfeldt öppet ut och säger att han tycker det är rimligt att man blir medborgare utan att kunna språket så tappar han populäritet och trovärdighet, det kan inte vara någon hemlighet.
Många av oss vanliga väljare (jag pratar med ganska många sådana både på nätet och live) drabbas ibland av den horribla misstanken att partiernas strateger är räddare för tidningarnas ledarredaktioner än valmanskåren, något du med största säkerhet kommer att förneka. Nu är det så att på valdagen har Henrik Brors bara en röst precis som jag, dessutom sätter allt fler en ära i att tycka tvärt emot vad denna skribent tycker.
Jag håller inte med om din beskrivning. Självklart får olika politiska förslag mindre uppmärksamhet under själva mandatperioden än i en valrörelsen, som med språktestet för medborgarskap. Frågan har drivits i riksdagen och det har dessutom diskuterats en hel del i medierna tycker jag. Samma sak nu. Det är lite svårt att "informera" alla om vad man gör i riksdagen. Det måste ligga ett ansvar även på medborgarna att ta reda på sånt de undrar över. Folkpartiets hemsida eller riksdagens hemsida finns och där är det inte svårt att kolla upp vad partiet gör.
Det är inte för att jag är folkpartist som jag känner till att folkpartiet försöker få igenom ordningsomdöme i skolan. Det är genom media. Media som vem som helst kan följa.
Skicka en kommentar