2006-02-27

Debuten avklarad

Idag deltog jag i debatten i kommunfullmäktige för första gången. Otroligt roligt! Det var integration som bjöds på menyn, det område som jag hittills synts mest inom. Jag är positiv och har framtidstro, sa Eva Andersson, kommunalråd (s). Detta trots att arbetslösheten i åtta av tio utanförskapsområden i Norrköping ökar! Detta trots att sex av tio utanförskapsområden har en sysselsättning under 50 procent, och nio av tio under 60 procent!

Du är ansvarig för Hagebys dåliga rykte, sa Mikaela Olsson (s) till mig. Du är ansvarig för att över hälften av människorna saknar jobb, sa jag.

Många fina ord. Noll konkreta förslag från (s).

Mattias Ottosson frågade vad för konkreta förslag fp har. Jag hade visserligen tagit upp en del, men han lyssnade kanske inte så noga. Jag gick upp och överlämnade ett fem cm tjock dokument fullt av förslag. Han får gärna ta vart enda ett av dom och genomföra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Das realpolitik macht frei!

Anonym sa...

Jag håller med dig , Mathias.

Det finns dem som är ansvariga för den höga arbetslösheten i Norrköping. Och det är socialdemokraterna.

Det behövs en annan integrationspolitik i kommunen.

Mats Turesson sa...

Det är naturligtvis bra att vi kan påverka socialdemokraterna i deras styre genom att hjälpa dem med våra förslag, ännu bättre är det dock om vi styr själva och det gör vi efter valet, eller hur!?

Ps. Citat från Kennerfalk (s)(hört på järnvägsstationen i väntan på Stockholmståget)"Det är ju ingen hemlighet att de flesta av våra bra förslag egentligen är Folkpartiets från början"

Johan Ingerö sa...

Ha, knock `em dead!

Mathias Sundin sa...

Så sant Mats, jag tror inte risken är speciellt stor att han kommer sno förslagen. Och åtgärderna är så viktiga att han får sno dom om han vill, bara han gör nånting!