2006-02-10

En farlig utveckling

Jag satte juicen i fel strupe imorse när jag på nyheterna hörde att svenska staten genom säkerhetspolisen gått in och stängt Sverigedemokraternas webbtidning genom att kontakta internetleverantören.

Sverigedemokraterna är ett gäng tokar som driver en främlingsfientlig politik dold bakom en fasad de ständigt försöker putsa till något bättre. Men yttrandefriheten gäller också dessa människor. Precis som Jyllands Posten har rätt att publicera karikatyrer på profeten Mohammed så har Sverigedemokraterna rätt att ha en webbtidning full av korkade åsikter.

Det som händer just nu är svenska staten begränsar vår yttranderätt för att våldsverkare i andra länder hotar våra medborgare. Dessa våldsverkare är islamister som vill införa diktatur och är flitigt påhejade av enpartistater och diktaturer. Sverige backar nu för deras hot genom att begränsa våra egna mänsliga rättigheter. Precis, exakt, just det som dom vill!

Svenska staten ska skydda sin medborgare, det är den grundläggande uppgiften för en stat, men inte genom att begränsa deras rättigheter. Skicka personal till de länder där svenskar hotas, flyg hem våra medborgare - gör vad som helst, men begränsa inte våra mänskliga rättigheter.

Vad är nästa steg? Om jag skriver något här som kan få en våldsverkare i ett annat land att bli mer fientlig till svenskar, ska då min blogg släckas ner?

6 kommentarer:

Bertil sa...

Det är bara att hålla med och det är näst intill ofattbart att svenska staten på detta sätt medverkar till att utse vinnare i denna affär, vinnare som Sverigedemokraterna, Syrien, Saudiarabien och extrema islamister. VILL regeringen ha in SD i riksdagen? Kommer de in kan vi nu vara tämligen säkra på orsaken.

Man undrar hur det egentligen är ställt i ledande politiska kretsar i Sverige. Inser vederbörande att det är skillnad på att vara pragmatisk och att vara pragmatisk, beroende på vad det handlar om? Nu handlar det om grundläggande mänskliga rättigheter i första hand, inte om svenska liv.

Jag misstänker att det så småningom, i eftertankens kranka blekhet, kommer att sänka sig ett löjets skimmer över SÄPO och ansvariga statsråd. Vi kan ana en anspänning i relation till det utrikespolitiska läget som de ansvariga inte riktigt orkar med att bära, till temporär skada för yttrandefriheten i landet.

Blir intressant att så småningom få reda på hur och av vem/vilka detta beslut togs? Och varför människor runt omkring i korridorerna inte reagerade? Vad visste Person? Ingenting, som vanligt?

Värdekonservativ blogg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Värdekonservativ blogg sa...

"Sverigedemokraterna är ett gäng tokar som driver en främlingsfientlig politik dold bakom en fasad de ständigt försöker putsa till något bättre"

Nämen vilka konspirationsteorier du har! haha
Hälsningar från Norrköping!

Mathias Sundin sa...

Det är inga konspirationsteorier, det är min åsikt om Sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Nu visar det sig tydligen att SÄPO haft detaljerad info om hot mot den internetleverantör som SD använder sig av. Har man endast informerat leverantören och statsråd om vad man känner till och överlåtit ev. beslut till leverantören, då kan jag inte annat än tycka att det hela ter sig ganska rutinmässigt.

Möjligen har reaktionerna, dock helt begripligt, varit lite snabba i denna affär.

Mathias Sundin sa...

Okej, det är en intressant information. Men jag hoppas att de också vidtagit åtgärder för att stoppa det hot som leverantören utsattes för. De har rätt till skydd från dessa hot.