2008-04-02

Nu blev det plötsligt en princip

Trots att de inte protesterade och ansåg att det var en principsak när staten anslog pengar till att upplysa om nazismens brott mot mänskligheten så gör de det nu. 253 forskare och andra personer skriver på DN Debatt att de inte tycker att staten via Forum för levande historia ska upplysa om kommunismens brott.

Jag håller med dem att det kan vara problematiskt om staten står för historieskrivningen. Samtidigt är inte staten värderingsfri. Vår stat står för demokrati och mänskliga rättigheter. Nazismen och kommunismen står inte för något av detta. Med andra ord har jag inget mot att de upplyser våra barn om dessa ideologier.

Om dessa personer ska ha någon trovärdighet skulle de protesterat redan mot upplysningen om nazismen. Nu blir det bara pinsamt uppenbart vad de egentligen reagerar mot.

Precis hemkommen efter en lång dag. Presidemöte i gymnasienämnden. följt av ett otroligt roligt besök på Naturbruksggymnasiet på Himpa. Sen eftermiddag och kväll i möten och utbildning med folkpartister.

Inga kommentarer: