2008-04-14

Jan Björklund i stan

Pratade precis med Jan Björklunds pressekreterare Anna Neuman. De sitter i bilen på väg in till Norrköping. Jan ska inledningstala på en konferens i Louis de Geer om teknik i skolan, Cetis. Jag missar den biten eftersom jag strax har ett möte tillsammans med övriga allians och kommundirektören Åsa Byman Falck. Men jag ska hänga med ut sen till Braviken då Janne fortsätter sina besök i svensk basindustri.

Var nionde jobb i Norrköping är beroende av basindustrin, som Holmen och Fiskeby. Dessa företag har länge plågats av ökande energikostnader och skulle socialdemokraternas förslag genomföras är det som Janne brukar säga, sista man släcker lampan.

Har ögnat igenom artikeln om Vrinnevilistan. En första kommentar är att Andersson-Molinas uttalanden känns rätt pinsamma. Har hon inte förstått att hennes parti är det näst största i samarbetet?

Lars Stjernkvist försöker ta poäng - även om han låtsas som något annat - genom att föreslå en gemensam kriskommission, eller vad han kallar det, för att lösa underskotten i landstinget. Eftersom nu Norrköpings kommun också brottas med underskott så antar jag att han är öppen för samma sak här?

Inga kommentarer: