2008-04-10

Nya reformer på gång

Partiledarna i Alliansen skriver om nya reformer på DN Debatt. Men först en kort kommentar om några som skulle behöva lite reformer - IFK Norrköping. Jag och 4800 andra satt på Parken igår i rusket och såg när IFK tog sin första allsvenska poäng, men tappade två.

Första halvlek såg okej ut. IFK borde ha avgjort där men avsluten hade en del övrigt att önska. TFF var minst sagt bedrövliga men lyckades få 1-1. Med tanke på motståndet i de kommande fyra matcherna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö ser det inte ljust ut. Men sämst av alla var domaren. Han missade en solklar hands i straffområdet som hade gett IFK straff. Ytterligare ett par-tre hands missade han och dömde inte på en rätt tydlig straffsituation.

Nåja, till det roliga. Nya reformer från regeringen. På skatteområdet signalerar man en sänkning av den statliga inkomstskatten. Det är mycket välkommet. Den skatten är, precis som värnskatten, en straffskatt på utbildning och hårt arbete.

Det kommer också satsningar på matematik och naturkunskap i grundskolan och psykiatrin. Två områden som jag vet folkpartiet drivit på inom. Vi lyfte upp psykiatrin som en viktig fråga i valrörelsen tex. Dessutom blir det satsning på förskola, forskning och infrastruktur.

Ett glädjande besked från regeringen är att antalet förtidspensionerade minskade för första gången på 30 år.

Jag svarar idag Lars Karlsson i Folkbladet om gymnasieskolan. Dom har satt in en bild där jag ser drogad ut. Hm. Nåja, svaret kom in snabbt iaf.

Inga kommentarer: