2008-04-01

Roligt fullmäktige!

Jag hade skrivit en interpellation till Lars Stjernkvist (s) som debatterades på KF igår. Frågan behandlade skollagen som ger föräldrar rätt hindra sina barn att delta i annars obligatorisk undervisning. Enligt en ny doktorsavhandling så är det framförallt invandrarflickor från Mellanöstern som drabbas av detta.

Jag skriver drabbas för så tycker jag man ska se det. Inte sällan är det på grund av religiösa eller kulturella skäl som dessa flickor inte får vara med i undervisningen. Det tycker jag inte att vi ska acceptera. Vi ska inte vara toleranta mot intolerans.

Diskussionen blev riktigt bra stundtals. Vi nådde kärnan i problemet som jag ser det. Olle Johansson menade i ett inlägg att vi måste acceptera andra kulturer. Jag håller med så till vida att vi ska acceptera det som är bra i andra kulturer. Det som leder till förtryck av kvinnor ska vi inte acceptera. Jag vet att Olle inte heller tycker att vi ska acceptera det, men landar ändå i att indirekt försvara det. Vi ska ha dialog menar han. Ja visst, men runt kvinnoförtryck får man vara förbaskat tydlig i dialogen. Och vi ska dessutom markera tydligt i våra lagar var gränsen går.

Tack till alla som deltog i debatten. Den blev ideologisk och intressant. Tack också till Iréne Lindén som ledde sitt sista KF-möte igår. Jag gillar Iréne. Hon har humor och är inte lättstött. Extra kul tycker jag det är att min gamla kompis sedan eurovalrörelsen, Olle Vikmång, blir vice ordförande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt rätt ang idrottsundevisning. Och betänk också att vi med vår "tolerans" mot kultur och tradition fortfarnade låter judarna misshandla och märka sina gossebarn för livet. Den judiska kulturen står enligt min mening här i ett klart motsatsförhållande till ett upplyst liberalt samhälle med respekt för varje individs rätt till sin kropp och sitt eget liv. Men när tar någon steget och vågar tala om detta?