2008-04-14

Misstänksam Säpo-man

När jag gick ner till Louis de Geer såg jag att Jan Björklund med sällskap var på väg ut därifrån. Jag joggade ifatt dom och ropade hallå! Varvid Säpo-mannen som gick en liten bit bakom tittade minst sagt misstänksamt mot mig. Han drog inte pistolen som tur var. Bra att dom är på sin vakt.

Vi hade en halvtimme att döda och gick ner till Skafferiet och drack lite kaffe och åkte sedan ut till Braviken. De hade ledningsgrupp så folk från hela Sverige och chefen för bruket i Madrid var även han på plats. Det blev en hel del diskussion om skola, industrin behöver välutbildad arbetskraft. Nya skolreformerna verkade tas mot positivt.

Energifrågan var såklart också ett stort diskussionsämne. Holmen förespråkar en utbyggd kärnkraft precis som fackföreningarna Pappers och Metall. Vore bra om sossarna kunde svänga i den frågan. Ett av Holmens bruk i Hallstavik sparkar nu 300 personer. Det kan tyvärr blir verklighet i Norrköping också. Får sossarna igenom sina krav blir det nog tyvärr fler än så.

Vi behöver inte bara utbyggd kärnkraft utan också konkurrens om elförsäljningen. Jan kunde inte lova något såklart, men folkpartiets uppfattning är glasklar. Kärnkraften bör byggas ut.

Inga kommentarer: