2010-02-04

Intern rörlighet

Så heter det i kommunen när det är besparingstider och folk får foten på en skola och måste flytta till en annan. I Folkpartiet är det lite intern rörlighet nu också. Som tur var inte för att någon fått sparken, utan för att Cecilia Malmström fått jobb som EU-kommissionär.

Birgitta Ohlsson tar ju som bekant hennes plats som EU-minister. Efter Birgittas framträdande i media efter utnämningen så känns det ännu mer rätt än tidigare, och det vill inte säga lite.

Birgitta var utrikespolitisk talesperson. Hennes plats i utrikesutskottet tas över av Fredrik Malm och jag hoppas innerligt att han får rollen som talesperson också. Malm är, liksom Birgitta, klockren i utrikesfrågor.

Cecilia lämnar ju också Folkpartiets partiledning och efterträds av Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm. Ytterligare ett utmärkt val.

Vem som blir vice ordförande i partiet vet vi inte ännu. Jag antar att Helene Odenjung, vår starka kvinna i Göteborg, petas upp ett pinnhål men vem som kommer in som andre vice är svårare att säga. Nyamko Sabuni borde ligga bra till och det vore bra, men jag slår gärna ett slag för Håkan Lindh. Oppositionsråd i Skellefteå till vardags och en man som vore en stor tillgång för oss om han syntes med nationellt.

Inga kommentarer: