2010-02-24

Det händer igen

"Aldrig mer" stod alla politiskt korrekta och sa den 27 januari, när minnet av Förintelsen uppmärksammandes. Det händer ingen. Inte än. Inte fullt ut. Men alla förföljelser, alla myter om hur judarna är, att judarna - till och med tennisspelare - är ansvariga för staten Israels agerande, vinklad media och en fullständigt befängt överdriven kritik av just staten Israel.

Läs bara rubriken som TT sätter på nyheten som i andra länder beskrivs så här:

"Israel in campaign to defend its image abroad"

Den rubriken blir av TT till:

"Fläckat Israel skärper propagandan"

Dessutom att ingen i ledande ställning verkligen säger i från. Med det menar jag folk på statsministernivå, på partiledarnivå. För det är inte politiskt speciellt smart att stå upp för judarna. Folk är ju så kritiska mot Israel. Man förlorar väljare på det.

Men viktigare saker än vinna val står på spel. Mycket viktigare.

Illmar Reepalu är den stora skamfläcken bland etablerade politiker i Sverige. I Sunday Telegraph säger han:

”Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö.”

Per Gudmundson uppmanar oss i SvD att lägga de orden på minnet.

Alla förföljelser och förintelser av folk, vare de judar, romer eller något annat, föregås av samma sak: att mytbildningar sprids, att hat piskas upp och att personer i ledande ställning tittar åt något annat håll, eller deltar i hetsen i själva. Det händer igen, i Sverige. Det händer nu.

2 kommentarer:

Razmatazuz sa...

"Stå upp för judarna" ...??? Vad har det med saken att göra? Att stå upp för Israel borde du väl ändå skriva, eller? Att stå upp för Israel är inte särskilt begåvat, nej det har du rätt i. Varför då? Jo, därför att staten ideligen har brutit mot allt var folkrätt och internationell lag säger. Att de struntat i alla uttalanden ifrån FN sedan första stund. Att de är den starkaste millitärmakten i mellanöstern och därför bär ett tyngre och större ansvar än alla andra aktörer.
Det är bara början.

Nu måste jag dessutom kommentera din kritik mot TT:s rapportering. Till att börja med är det endast rubriksättningen som skiljer sig. I övrigt är TTs artikel endast en exakt översättning av Reuters notis.

Har du läst guiden som det hänvisas till i TT-nyheten? Jag skulle vilja läsa den själv men har inte lyckats finna den någonstans på nätet.

Jag ställer mig inte bakom Ilmar Reepalus osmarta och konstiga uttalanden, de får stå för honom och jag tror inte varken sossar i övrigt eller några andra skulle ställa sig bakom honom.

Det är humor att läsa på alla er som försöker framställa det stackars maktlösa Israel som offer i situationen och dessutom försöker framställa alla som ifrågasätter Israels politik som antisemiter. Ni försöker påvisa att antisemitismen breder ut sig och ökar. Detta är en mycket vriden verklighetsbild. Israelkritiken breder ut sig och växer sig starkare, det stämmer. Detta innebär dock inte alls att man har något som helst emot judar, eller existensen av Israel som stat. Om diskussionen skall kunna lyftas ur sandlådan, så måste dessa eviga anklagelser om antisemitism och rasism komma till ända och fakta måste ligga till grund för debatten inte känslor eller 65 år gamla argument om judeförföljelse.

Och när det gäller mytbildning och uppiskande av hat riktat mot enskilda grupper så rekommenderar jag en titt i spegeln...

Maestro sa...

Stå upp för judarna skriver Sunding (och andra Israelkramare som Gudmundson och Federley) Nu råkar det ju vara så att även "vanliga svenskar" förföljs och rånas i Malmöområdet, men det struntar ovan nämnda i, men om judiska församlingen arrangerar en proisraliska demonstration i samband med att isrels arme begår krigsförbrytelser och det blir motdemonstrationer så bli det liv på "liberalerna". Rätt tröttsamt med dessa s k "liberaler" som vrider och vänder på varje sten, nu senast TT:s rapportering för att hitta antisemitism. Vi får verkligen hoppas att folkpartiet sjunker rejält i valet.