2010-02-13

Vad kommer våra barn säga om oss?

Så inledde Jasenko Selimovic sitt anförande på vårt årsmöte, som nyss avslutades. Jasenko är nybliven Folkpartimedlem och tvåa på riksdagslistan i Göteborg. Han är tidigare chef för Radioteatern, konstnärlig ledare på Göteborg Stadsteater, vunnit en mängd kulturpriser och blivit utsedd både till årets göteborgare och årets europé - och så vidare.

Det var precis rätt avspark inför valåret. Att tänka på det samhälle som vi lämnar bakom oss och vilka utmaningar vi står inför nu. Att tänka på vad våra barn kommer säga om den här generationen. Kommer de att prata om hur vi hanterade försäkringsfrågorna? Troligen inte va.

Försäkringar skaffar man sig för att skydda sig mot olyckor. Självklart skaffar man en försäkring när man har byggt ett hus - men man bygger inte huset för att kunna skaffa en försäkring.


Fixeringen vid försäkringar är rädslans politik. Hoppets politik tänker framåt på framtida hus. Husbygget Sverige är inte klart ännu. Vi ska ha försäkringar för det hus vi har byggt, men vi ska fortsätta bygga.

Nu är jag lika trött som man alltid är efter man är ansvarig på ett årsmöte. Mycket jobb, allt ska funka, man ska vara på alerten hela tiden och samtidigt hoppas att alla blir nöjda. Jag tror dom blev det. Nu går jag hem. Sätter mig i fåtöljen. Häller upp en glas vin och tar fram en bok. Trött, men samtidigt full av energi.

6 kommentarer:

Haralampos Karatzas sa...

Mycket bra jobbat!

Milla sa...

Vad tycker du för övrigt om att 18 svenska soldater köpte sex i Tyskland?

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3433836

Milla sa...

???

Milla sa...

Hallå??????

Milla sa...

Det här kanske inte är en kommunikations- eller diskussionsblogg??

Mathias Sundin sa...

Förlåt mig Milla, jag missade din fråga.

Lite både och tycker jag. Vad de gör på sin fritid har försvaret lite med att göra, så länge de följer lagarna. Å andra sidan gäller det att vara rejält uppmärksam på sånt beteende just när det kommer till militären. Vi ser inte sällan hur sex används i krig och hur flickor utnyttjas i krigssituationer.