2010-02-12

Klockrent Ullenhag!

Folkpartiets partisekreterare, Erik Ullenhag, skriver på SVT Debatt om handskakningsdomen:

"Låt oss tänka tanken att det i stället varit en fundamentalistisk kristen som sagt att han inte vill ta homosexuella i hand. En inte osannolik inställning hos någon som tror att homosexualitet är synd.

Ska en arbetsgivare som låter bli att anställa den jobbsökande som med hänvisning till sin religiösa tro inte vill ta homosexuella i hand också dömas för diskriminering?

För mig är det självklart att en arbetsgivare som väljer bort en sådan jobbsökande inte ska dömas för diskriminering. Men med det domslut som kom i Stockholms tingsrätt är svaret inte lika klart.

Om det visar sig att diskrimineringslagstiftningen medför att det inte är möjligt för en arbetsgivare att välja bort jobbsökanden som inte tar en kvinnlig chef i hand bör denna lag ses över."

Läs också gärna min Newsmillare om ni inte gjort det redan.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Ullenhag och Mathias Sundin

Problemet är ju inte att mannen på något sätt skall ha haft en nedsättande syn på kvinnan i fråga (eller generellt). Han hävdar att hans religion påbjuder honom att undvika fysisk kontakt med det motsatta könet( Här har du och Ullenhag så klart rätt att tycka vad ni vill om det, men DET är mannens övertygelse), och väljer då att hälsa på ett mot normen annorlunda sätt.

Ullenhags resonemang går i förlängningen ut i att vi kan tvinga muslimer att äta fläskkött i skolan. Eller vegetarianer att äta kött. Vill de inte ha det, ja då får de gå hungriga för här i Sverige äter vi fläsk!!!

För övrigt har jag ändrat min bloggpost efter dina önskemål...du kan väl kika in och se vad du tycker nu, annars får jag väl skriva om den igen.

Mathias Sundin sa...

Nej, det går inte i förlängningen ut på att tvinga människor att leva på ett visst sätt. Det går ut på statens och lagarnas roll i det hela. Ska mannen få statligt stöd i det han gör eller inte. Han får hälsa hur han vill, men vill han ha statens stöd får han helt enkelt ta kvinnor i hand.