2008-10-27

Årets största debatt

Vi laddar på båda sidorna idag för årets budgetdebatt. Det är den största debatten i kommunfullmäktige, det brukar ta ett antal timmar. Därmed inte sagt att det är den bästa debatten. Men jämfört med många andra fullmäktigeförsamlingar har jag förstått att vi har hyfsat schvung i våra debatter.

Det är ett oerhört viktigt beslut vi står inför. Vi är på väg in i, eller är väl redan snarare i en lågkonjunktur. Norrköping står tyvärr väldigt illa rustat att möta den. Slösande med pengar under de goda åren gör att vi inte har några ekonomiska muskler att möte den dåliga åren. Det är ett misstag som upprepats så många gånger. Vi har i folkpartiet och Alliansen lagt fram många budgetar där vi tar ansvar för skattepengarna. Hade dessa budgetar gått igenom hade vi stått mycket bättre rustade. Nu blir det tufft.

Jag är lite ledbruten idag. Hjälpte pappa att flytta från Kumla till Örebro igår. Skönt att man fick en extra timme att vila igår.

Ser att Mattias Ottosson skriver positivt om kärnkraft. Det är mycket bra. Tyvärr kommer aldrig hans åsikter få något genomslag så länge de samarbetar med miljöpartiet. Vi har centern på våra sida, men dom har mycket större förståelse för företagens villkor. Därför har de gått med på att öka effekten i dagens kärnkraftverk. Vi måste respektera varandras ståndpunkter, men med de utmaningar vi står inför, både klimat och ekonomi, måste kärnkraften byggas ut. Det är ingen lösning på alla problem, men det är en mycket viktig del. Inte minst för Norrköping.

Inga kommentarer: