2008-10-05

Lemiuex hade fixat större Idrottspark

På NHL-matchen i lördags läste jag i matchprogrammet hur det gick till när Mario Lemiuex tillslut fick politikerna i Pittsburgh att lova en ny arena för 290 miljoner dollar. Idrottsparken kostar som bekant 290 miljoner kr.

Efter sega förhandlingar tröttnade han och låtsades att han skulle sälja klubben till en annan stad (det funkar ju så i NHL). På presskonferenser på olika ställen i landet berättade han hur han träffade lokala representanter som var villiga att köpa klubben och flytta den från Pittsburgh. Politikerna gav sig och lovade en ny arena.

Det har varit många turer kring Idrottsparken i Norrköping men hittills har vi i alla fall sluppit pressträffar i Motala och Nyköping med folk som vill flytta IFK dit.

Väldigt kul med NHL-hockey. Det gick snabbt och smälldes på bra.

Delar av publiken fick mig dock att fundera över människosläktet. De hade betalat 800 kr för en biljett men spenderade lika mycket tid utanför läktarna drickandes öl ute i hallarna och missade stora delar av matchen.

En person som tyvärr både hann dricka öl och kolla på matchen skrek nästan oavbrutet till spelarna - på svenska! Visserligen fanns en svensk på planen, men ändå...

Inga kommentarer: