2010-02-26

Mer Reepalu

Debatten kring Illmar Reepalu går vidare och huvudpersonen himsjälv träffade igår företrädare för judiska församlingen i Malmö. De säger sig vara nöjda med samtalet och Reepalu sa efteråt att han inte känt till hur allvarlig situationen varit.

Vi får hoppas att det stämmer, men jag ger inte mycket för vad han säger. Han har inte bett om ursäkt för något av det han sagt, bara skyllt på medierna. Det kanske stämmer. Skånskan har nu lagt ut ljudfilerna av vad han sagt, fritt var för och en att lyssna och bedöma.

Om Fredrick Federley säger han:

"Vem är Fredrick Federley? Är det han som uppträdde som transvestit häromdagen, han hette något kvinnonamn väl?"

Moget och seriöst, Reepalu.

Per Gudmunson på SvD fortsätter sitt ifrågasättande av Reepalu och kollar upp vad han säger. Malmös judar flyttar inte till Israel, de flyttar till Stockholm, menar en medlem i Stockholms judiska församling. Gudmundson lyfter också upp CST-rapporten:

"För att styrka sin tes, ”skälet är Israels offensiv i Gaza”, hänvisar Reepalu till en utredning av Community Security Trust, som han menar påstår just detta. Det är dock inte vad CST skriver i sin analys. Tvärtom menar CST att den ökande antisemitismen har sin grogrund i de extrema reaktionerna mot kriget i Gaza. De våldsamma demonstrationerna och de hätska uttalandena utgjorde det tillåtande sammanhang som antisemitism göds av.

Det är inte otroligt att ett svenskt CST, om det funnits, hade anmärkt specifikt på Ilmar Reepalus egna uttalanden under 2009, bland annat om barnamord (Sydsvenskan 19/2-09), som bidragande orsak till hatbrotten.

Reepalu borde ta sitt ansvar istället för att slingra sig."

Inga kommentarer: