2006-01-14

En vecka har gått

Detta måste ha varit en av de veckorna i mitt liv som gått snabbast. Det är mörkt ute och jag sitter på jobbet och försöker samla tankarna. Veckan har blandats av små och stora saker. Alla små praktiska saker ska fixas, som internet, vilket tog nästan hela veckan att få. Det är visitkort som ska beställas, rundturer som ska gås, människor att träffa, fikarum att hitta, telefon att få funka ordentligt - och så vidare.

Samtidigt pågår själva politiken i form av kommunstyrelse och en strid ström av handlingar som ska läsas och inte minst att föra ut folkpartiets budskap, vilket man får säga har funkat väldigt bra denna vecka. En helsida i NT, en helsida i Folkbladet och instämmande ledarkommentar i samma tidning, debattartikel i NT, morgonsoffa i TV4 och toppnyhet i SVTs Östnytt. Jag har dessutom jobbat frekvent med en rapport om Hageby som jag presenterar nästa torsdag tillsammans med Mauricio Rojas och José Kimenga.

Som jag skrev i början av veckan så känns uppdraget oerhört ärofyllt, och en ödmjukhet infinner sig när man går igenom Rådhusets pampiga entré. Historien är viktig i en sån stolt stad som Norrköping, men man får inte fastna och köra i samma hjulspår som alla andra bara för det. Om jag någon gång skulle göra det, säg till! Nu kör vi - ända in i kaklet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Onekligen en kanonstart! Som folkpartist känner jag en viss tillförsikt inför lokalpolitiken numera och det är ju alltid skönt att känna igen sitt eget parti. Må kraften vara med dig.

/Bertil