2006-01-30

Hagebyskolan

Idag har jag och Karin Augustsson, gruppledare i kommunfullmäktige, besökt Hagebyskolan och träffat rektorerna där. Jag bjöd dit media för att presentera ett skolförslag som ni kanske får läsa om imorgon, om inte så skriver jag om det här. Tyvärr missade jag att förankra pressträffen hos skolan, vilket ju var oerhört klantigt. Så går det när man har för bråttom. Så vi körde presskonferensen utanför, men media trodde naturligtvis att det var någon sorts konflikt. Vi får se hur rapporteringen blir.

Men samtalet med rektorerna var väldigt bra. Jag tänker inte referera vad vi sa, ingen ska känna att det de säger till mig kan läsas här på bloggen. Det är alltid kul att vara ute såhär och se hur många engagerade människor det finns.

En del tror att vi har kritik mot Hageby, hagebyborna, Hagebyskolan och så vidare. Det har vi inte. Men vi har mycket stark kritik mot de som sitter här i Rådhuset och bestämmer, och de som sitter i Rosenbad och bestämmer. Det är socialdemokratisk politik som skapat det utanförskap som finns.

Hur som helst, kul och mycket bra träff på Hagebyskolan. Det kommer fler besök framöver, det lovar jag. Vi har kommit till Hageby för att stanna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra. Det är det jag kallar en tillämpad politik. Dvs att komma på plats där man vill åstadkomma en förändring.

Jag fick intryck att skolan i Hageby håller med FP när det gäller grundtanken. Förändra för att förbättra. Inte motsatsen.

Vi ska stanna i Hageby så att det blir ett hållbart arbete.

Anonym sa...

Det är tyvärr så att folket där ute tror sig ha kännedom om oss via media, därför är det mycket viktigt att ta initiativ och möta dem där, på skolan, på Hagebycentrum, prata med dem på bussen, som jag brukar göra. Det är bra att vi som arbetar på skolan och med skolan och integration kan ta oss en sväng dit då och då. Det är inte folket vi är kritiska mot, det är systemet. Jag tror att Hagebyfolket kommer att ändra uppfattning om oss folkpartister. Jag tycker inte att rektor är representativ för Hagebyborna, inte heller dem från "Min nya Hageby". jag träffar gärna Hagebyborna, dem vi vill arbeta för och prata med om deras önskemål,behov och framtidsutsikter.
Jag hänger gärna med!