2006-01-20

Medierapportering om Hageby

Det har blivit stort genomslag i media för vår rapport, vilket är bra, äntligen kan vi få en diskussion om Hageby. Vi påstår inte att vi har alla svar och alla lösningar, det kan bara Hagebyborna ha. Vinklingen blev lite så att folk inte håller med, men som jag skrev igår så är det inget i sak, att över hälften av människorna inte har ett jobb, att brottsligheten är högre och att 20 procent av familjerna lever på socialbidag. Däremot blir de arga att vi klagar, vilket inte riktigt är vad vi gör, vi pekar på hur det ser ut, men det är ändå bra att ilskan finns där, däri finns viljan till något bättre. Det är oerhört viktigt att kunna prata om de problem som finns, annars kommer de aldrig åtgärdas.

I Norrköpings tidningar är det två nyhetsartiklar och en ledarartikel, "Folkpartiets elva punkter ska förändra Hageby", "Jag blir fly förbannad på rapporten" och "Nästa utmaning efter Navestad".
I Folkbladet är det två nyhetsartiklar, "Ett svek och ett misslyckande", "Känner mig inte ett dugg utanför".
I SR Östergötland toppnyhet på morgonen, "Folkpartiet vill förändra för Hagebyborna".

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Fantastiskt att sossarna lyckades plantera 'högeralliansen vill sänka skatterna med 250 mdr för de rika'. De är fruktansvärt skickliga. Undrar om man skulle kunna dra en liknande repa i Eskilstuna? Vi saknar inte direkt problemområden...

Mathias Sundin sa...

Ja, prata med Mauricio. Han verkade laddad att göra likadant på andra ställen.

Ottosson började dock klantigt, han höll med i sak att det finns stora problem och hans lösning var utbyggnaden av spårvagnen. Wow.