2006-01-08

Leijonborgs nyhetsbrev

Lars Leijonborg har ett nyhetsbrev som han mailar ut med oregelbundna. Det går via nyhetsbrevet att tycka till om hans och folkpartiets åsikter vilket många utnyttjar. Vill ni bli rådgivare till Leijonborg så gå hit.

Men nog om det, i dagens mail skriver han bland annat om vänsterpartiets smått parodiska kongress och deras minst sagt vilda idéer. 200 000 fler anställa i offentliga sektor lovar de, utan att tala om var pengarna ska tas ifrån. De vill ta pengar från företagens vinster för att skapa fler jobb. Men jösses, hur tror de jobb skapas? Jo, bland annat genom att vinster investeras i företagen så att fler kan anställas, eller att ägarna tar pengarna och investerar i nya företag, eller att ägarna konsumerar saker för pengarna, så andra företag får sälja sina produkter, så vinst skapas - och fler jobb skapas. En grundkurs i ekonomi skulle inte sitta fel.

Leijonborg har skrivit en fråga i riksdagen till Göran Persson där han frågar följande:

"- Är regeringen redo att tillmötesgå vänsterpartiet på någon av dessa punkter?"

En bra fråga som alla ledande socialdemokrater borde få. Om det vore så att vänsterpartiet satt själva där ute på sin kant och lallade, så visst. Men nu är de stödparti till regeringen och har en rejält inflytande, och deras kongress kräver nu plats i en eventuell vänsterregering efter valet.

Inga kommentarer: