2007-05-26

Media om budgeten

Förutom radion och 24NT igår så skriver NT och Folkbladet samt Widar Andersson på ledarplats.

"Alliansen satsar på skolan" skriver NT:

Grundskolan får sammanlagt 111 miljoner kronor mer under de närmaste fyra åren. En särskild löne- och kompetenspott på 162 miljoner ska höja lärarlönerna, men i den ligger också de avtalsenliga höjningarna.

-Genom det tar vi Norrköpings lärare från sista plats till första i löneligan, säger Mathias Sundin (fp).

"Skolan i centrum i Alliansbudget" står det att läsa i Folkbladet:

Satsningarna på skolan utgör tyngdpunkten i den borgerliga alliansens kommunala budget för år 2008-11. ... 111 milj kr mer till grundskolan 2008-11, samt en särskild löne- och kompetenspott för lärarna på 162 milj kr.

"Rundgren vill spräcka Ottosson koalition" skriver Widar:

Alliansen vill satsa stort på grundskolan. Enligt Mathias Sundin från folkpartiet tjänar en högstadielärare i Norrköping 1700 kronor mindre i månaden än vad en motsvarande lärare får i lönekuvertet i Linköping. Ett antal miljoner avsätts därför för att kunna höja lärarnas löner.

Rundgren och hans kollegor gjorde ingen hemlighet av att riktar in sig på att vinna över någon eller några miljöpartister och vänsterpartister i omröstningar om särskilda frågor som t ex vårdnadsbidraget, grundskolesatsningen och den extra slanten till de hemlösa som också finns i den borgerliga budgeten.

Inga kommentarer: