2007-05-30

Byt ut "polacken" mot "juden"

Den lokala socialdemokraten Peter Kennerfalk, aktiv i Byggnads, går loss mot "polacken" på sin blogg. Det är inte några fräscha tongångar, snarare mycket otrevliga:

"Som den dreglande hunden, fastbunden vid hundkojan, väntande på ett köttben från husse fortsätter polacken att sprida sina hemmasnickrade teser om livet på landets arbetsplatser. ... Men någon annan ambition än att fylla sin plånbok och bankböcker har aldrig denne rabbulist haft."

Tydligen förtjänar inte författaren och skribenten
Maciej Zaremba att nämnas vid namn, hans ursprung från Polen passar tydligen bättre i Kennerfalks mörkbruna värld. Kastar sten i glashus gör han också:

"Att få lön och priser av sin arbetsgivare när man driver deras syn på arbetsmarknaden gör nog att vem som helst frestas att ta till vilka lögner och halvsanningar som helst."

Kennerfalk har både blivit avlönad och haft sina arbetsgivare i form av Byggnads och socialdemokraterna. Men tydligen står han själv över det han anklagar Zaremba för - men så är ju inte Kennerfalk "polack" heller.

UPPDATERING:
Efter lite funderande och en titt på vad lagen säger så ligger detta nära hets mot folkgrupp. Jag ska ta mig en funderare på att anmäla honom. Det här känns bara för vidrigt.

UPPDATERING II:
Glömde nämna att jag hittade Kennerfalcks vidrigheter hos Hax. Nu har många skrivit om det: Sebastian Weil, Marcus Fridholm, Bloggen Bent, Erik Svansbo, Ministry of Truth och Dyslesbisk.

UPPDATERING III: Obehaglig och tydlig koppling kan göras till rapporten som presenteras på DN Debatt idag.

6 kommentarer:

TOMMY RYDFELDT sa...

Det är inte underligt att Sd tagit många röster från (s). Där tycks främlingsfientligheten sitta djupt. Anmäl honom.

Wille sa...

Personligen är jag mot "hets mot folkgrupp" lagstiftning (hot är något helt annat däremot), eftersom det riskerar att innebära att folk inte får uttrycka sina (möjligtvis inskränkta) åsikter.

Däremot så står ju Socialdemokraterna bakom nämnda lagstiftning, så det vore ju minst sagt en intressant situation om en sosse blev anmäld under densamma..

Mathias Sundin sa...

Jag delar din invändning i sak Wille, men som sagt, de lagar vi har ska man följa. Och Kennerfalks parti är som du påpekar en aktiv förespråkare av den.

Wille sa...

Mathias:
Håller med. Tycker t o m det kan finnas en poäng i att använda även korkade lagar av två skilda skäl:
- Låta dem som är för dem även vara ansvariga inför dem.
- Använda dem i mer absurda sammanhang, för att peka ut hur absurda lagarna är.

Det första scenariot känns i högsta grad tillämpligt i detta fall.

Anonym sa...

Jag bara undrar en sak - vem har gjort rubriken " Byt ut polacken mot juden". Inte är det Peter K i alla fall.
Snacka om förutfattade meningar.
Eddie Sandberg

Mathias Sundin sa...

Det är jag, eftersom det är rubriken på mitt inlägg. Exakt hur är det förutfattade meningar?