2007-05-07

Guldläge för IFK!

Allians för Norrköping la idag på kommunstyrelsen fram förslaget om att erbjuda IFK Norrköping att ta över Idrottsparksbolaget och de tomträtter, värda 15-20 mnkr, som tillhör bolaget. Dessutom vill vi skicka med 11 mnkr årligen för att garantera en långsiktig, trygg finansiering.

Det här förslaget har huvudsakligen två riktigt stora fördelar mot vänsterkartellens förslag, som innebär att kommunen bygger om Parken för 250 mnkr.

För det första sparar kommunen en herrans massa av skattebetalarnas pengar. 250 mnkr för själva ombyggnaden, plus runt 25 mnkr i minst 25 år. Det blir mycket pengar.

För det andra så ger det IFK möjligheten att tjäna pengar än om de bara får en ombyggd arena. Bygger man bostäder, affärer eller annan näringsverksamhet på tomträtterna kan de bygga upp en verksamhet som genererar intäkter oavsett hur det går på fotbollsplanen. Så gör många fotbollsföreningar i Sverige och Europa.

Det här är ett guldläge för IFK. Tyvärr avvisade vänsterkartellen vårat förslag utan någon som helst vilja till diskussion. Men om IFK visar intresse måste de svänga.

Mats Willner, NT:s sportchef, skriver på hans blogg om förslaget.

Ja, förslaget liknar något ett par herrar skrev för nån månad sen.

2 kommentarer:

TOMMY RYDFELDT sa...

Helt rätt, guldläge för IFK. Fast jag menar Göteborg och sitter och läser den allsvenska tabellen.

Mathias Sundin sa...

Läs Superettatabellen istället =)