2007-05-29

IFKs styrelse bestämmer i Norrköping

Det blev en mycket märklig debatt om Idrottsparken igår. Vårt förslag var ju som bekant att överlåta Parken och tomträtterna omkring Parken till IFK. I det området ligger de riktigt stora möjligheterna. Elfsborg ska exempelvis bygga ett köpcentrum i samband med sin arena för att skapa intäkter utanför fotbollen. Det var precis vad jag framhöll i mitt anförande, att man nu begår ett historiskt misstag när man säljer dessa tomter. De går för alltid fotbollen om miste och begränsar kraftigt fotbollens utveckling på sikt här i Norrköping.

Men det märkliga i debatten var att det inte framfördes några argument mot vårt förslag. Till slut gick Sverker Wadstein (fp) upp i talarstolen och frågade om det inte fanns några argument? Vad var det som var så bra med deras förslag och så dåligt med vårat? Inget, blev svaret. Alliansen förslag var inte alls dåligt sa Mattias Ottosson (s). Tvärtom hade han inget alls emot det. Men IFK:s styrelse sa ju nej. Hans Lundin sa ju nej.

Det är häpnadsväckande att det är IFK:s styrelse som bestämmer i den här stan. Återigen kan vi hänvisa till Borås. Där är kommunen en aktiv och tydlig part i Borås Arena. Den första kalkylen för den nya arenan låg på 270 miljoner, då sa kommunen nej, kom igen med ett bättre förslag. Resultet blev en toppmodern arena för 117 miljoner. Där lyder man inte minsta vink från en stor förening, där tar man ett helhetsansvar för kommunen. Här är det IFK:s ordförande som bestämmer. Det är pinsamt.

Fantastiskt hur som helst att IFK vann igår mot Falkenberg. Vi toppar fortfarande!

Media om Parken-debatten:
NT, 24NT, Folkbladet, Radio Östergötland.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej MS.
Du förnekar dig aldrig. Vad är det för slutsats att IFK Norrköping "bestämmer här i staden" i och med att de tackar nej till att få äga Idrottsparken.
Det är väl mera ni i Alliansen som bestämmer då ni vill sälja Idrottsparken för EN KRONA.
Under mina dryga sextio år i Norrköping har jag varit med att finasiera just Idrottsparken åtskilliga gånger så hur kan ni sälja något för EN KRONA utan att fråga oss skattebetalare?
Det är beklämmande vilka friheter du tar dig.
Eddie Sandberg

Mathias Sundin sa...

De friheter jag tar mig är att spara pengar åt Norrköpings skattebetalare och hitta ett bättre alternativ för IFK:s och fotbollens utveckling i kommunen.

Utan att fråga er skattebetalare? Vi hade ett val i höstas, det är så skattebetalarna frågas. Dessutom undrar jag varför du tycker det är bättre att skattebetalarna ska betala 225 mnkr för en ombyggnad och 25 mnkr årligen. Vem har frågat skattebetalarna om det, för att använda din egen fråga.

Alliansens alternativ är billigare än vänsterkartellens och dessutom bättre för IFK.