2008-03-05

McCain klar, demokraterna fortsätter

John McCain nådde över 1191 delegater genom fyra segrar i natt. Därmed har han vunnit den republikanska nomineringen. Hans kampanj var fullständigt uträknad efter sommaren och nu står han alltså där som en vinnare. Kan ju vara något för oss i Alliansen att ha i bakhuvudet när vi tittar på opinionssiffrorna.

Hillary Clinton tog en storseger i Ohio, vann knappt i Texas, rätt stort i Rhode Island och förlorade Vermont till Barack Obama. Därmed mojnade hans medvind och hon fick vind i sina segel. Inom en vecka röstar Wyoming och Mississippi, sen får vi vänta til 22 april då stora Pennsylvania röstar.

Vändningen började med en skicklig reklamfilm. En telefon ringer i bakgrunden och en röst säger att klockan är tre på natten, dina barn sover säkert i sina sängar och en telefon ringer i Vita huset. Något har hänt i världen. Vem vill du ska svara? Tydligen gav det en del demokrater något att fundera på och svarade Hillary Clinton.
Dessutom har medias bevakning av Obama blivit rejält tuffare de senaste dagarna och hans kampanj har snubblat lite i svaren.

Det är nu agnarna skiljs från vetet. Klarar Obama att räta upp skutan igen?

Inga kommentarer: