2008-03-19

Billigare att anställa ungdomar

På grund av EU-byråkrati kan inte regeringen genomföra sitt förslag med sänkt arbetsgivaravgift inom tjänstesektorn. Det skulle på något sätt vara osund konkurrens med andra EU-länder. Idiotiskt!

Regeringen gör ändå det näst bästa. De halverar arbetsgivaravgiften för ungdomar upp till 26 år. Det betyder att det blir billigare för arbetsgivare att anställa ungdomar. Vi har redan sett en minskad ungdomsarbetslöshet, nu kommer den minska än mer och framförallt kan ungdomarna få bättre fotfäste på arbetsmarknaden.

Jag har jobbat hemifrån idag också. De andra i KS har suttit ute i Getå och gått igenom bokslutet. Det är både nyttigt och intressant att göra det men bättre att bli frisk och så har jag fått en del gjort här hemifrån. Bland annat bokat lokal för debatten mellan Nyamko Sabuni och Luciano Astudillo den 8 maj. Mer om det senare.

Dolphins tog sig till slutspel och IFK har precis fått klart med polacken Burkhardt. Bra! Tycker IFK ser tunnt ut. Experterna tippar laget på 14:e plats av 16. Det innebär kval. Jag hoppas verkligen de får fel. Risken att de har rätt minskade med köpet av polacken.

Inga kommentarer: