2008-03-04

Kosovo erkänt

Sveriges regering kommer i dag erkänna Kosovo som en egen stat. Balkan är inte min area of expertise direkt. Men erkännandet låter rimligt.

Regeringen ska också överväga att förlänga tiden för de svenska trupperna i Tchad. Det låter också rimligt.

Läser om ett försök till mordbrand mot syriansk-ortodoxa kyrkan i Brånnestad. Det tog sig inte riktigt som tur var. En vacker kyrka som församligen byggt för egna surt förvärvade pengar. Imponerande.

Irma Görtz tar över som ledare för socialdemokraterna i landstinget. Att Palle Håkansson är borta är bra, men Görtz står inte för något nytt. Kommer hon tillbaka kommer mandatperioden 2002-2006 tillbaka.

Moderaterna funderar på att ta bort lagen om att människor ska sägas upp vid 67 års ålder. Det låter mycket rimligt. Vill man gå i pension då ska man kunna göra det men ingen borde kunna tvinga bort en utan egentligen anledning.

I natt röstas det i Ohio och Texas. De senaste undersökningarna pekar på att Obamas medvind har mojnat och Clinton i stället har fått vind i seglen. Skulle så vara fallet fortsätter demokraternas kamp minst en månad till.

Jag köpte i går in mig i ett par aktiefonder. En indisk och en global tillväxtfond. Läget på börserna är ju inte munternt direkt. Köpläge med andra ord. Precis som det är viktigt för en kommun att ha en buffert av pengar så är det även det för en privatperson. En årslön är en rimlig nivå på sparande, sa Anne Wibble en gång. Dit har många svenskar väldigt långt. Jag också. Vi ger pengarna till staten i stället. Inte helt frivilligt alla gånger. Men en vanlig löntagare kan nu spara ca 12 000 kr mer om året. Så stort är jobbskatteavdraget.

Inga kommentarer: