2009-11-02

Inför strängt licenskrav för farliga hundraser

Det verkar vara en riktigt allvarlig attack på en ung pojke i Helsingborg. En rottweiler attackerade honom och han har förts från Helsingborgs lasarett till Malmö. Håller tummarna att allt går bra.

Påminner också om mitt och Peter Kjällkvists förslag med ett sträng licenskrav för farliga hundraser:

"Farliga och aggressiva hundar är ett större problem än vad det svenska etablissemanget tror. Även om inte, människor dödas regelbundet av hundar i Sverige så skapar dessa hundar en stor otrygghet, inte minst hos andra hundägare. Vårt förslag grundar sig i en vilja att förbättra situationen för såväl hundar, hundägare och gemene man som möter hundar ute i samhället."

6 kommentarer:

Tobias Josefsson sa...

Ett dåligt försök till att dra billiga poänger av en olycka - som orsakats av idiotiskt beteende från djurägaren. Det är direkt oansvarigt att låta dessa barn rasta hunden i fråga ensam.

Licenser och förbud sätter inte stopp för människors dumhet. Tyvärr.

Bättre än så här kan du, Mathias!

Mathias Sundin sa...

Öh, vårt förslag innebär just att för att få ha en rottweiler så krävs bland annat rejäl utbildning. Det skulle minska risken för den här typen av olyckor.

Och låt bli att anklaga mig för att dra nytta av någon annans olycka. Det är riktigt lågt. Det är den här typen av olyckor vi vill försöka minska och självklart måste man kunna diskutera det när det inträffar.

Tobias Josefsson sa...

Reflektion: Som jag har förklarat direkt för Mathias blev min tidigare kommentar i skrift hårdare än vad den var avsedd att vara...

sirspikey sa...

hehe ska du verkligen ge dig in i den här debatten igen?

Det gick ju så bra förra gången

Anonym sa...

Nu fungerar inte länken till bilaga 2 längre (indelning av hundar i kategorier) men jag fick höra att Saarlooswolfhond kan komma att förbjudas om ni får som ni vill??!!

Att sätta Saarlooswolfhond i kategori A och samtidigt "bunta ihop/jämföra" den med div varghybrider (som kan ha allt från 1-99 % varg) tyder på stor okunskap när det gäller rasen och jag antar att du/ni vill framstå som seriösa?

Det finns idag 10 SWH i Sverige och MYCKET lite kunskap om rasen både i SKK, på brukshundsklubbar, hos hundtränare och div annat hundfolk. Vill du därför ha riktig information om SWH för att kunna kategorisera den rätt föreslår jag att du kontaktar någon uppfödare av rasen ute i Europa som har lång och gedigen erfarenhet. Tex Cornelia Keizer (kennel Louba-Tar) , med närmare 40 års erfarenhet av Saarlooswolfhond kommer hon förmodligen säga att man får vara korkad, RIKTIGT korkad om man skall bli biten av en SWH.

MvH Ninni

CR sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6094778.ab#abArticleComments

Tycker du ska göra något åt dom där elaka mördar katterna istället. Dom verkar väldigt elaka och katterna här i området attackerar våra hundar. Jag är rädd för katter. Ska vi förbjuda dom oxå?