2009-11-16

Tour de Norrköping och ett rimligt straff

Nej, jag har inte cyklat (Gud förbjude), utan åkt runt i Norrköping med buss. Kommunstyrelsen, eller i alla fall delar av den, har under dagen kollat in en del av allt som händer runt om i kommunen. Hamnen, Norrleden, spårväg, nya bostäder, Himmelstalund, Vrinnevi, och så vidare, och så vidare. Bra att se med egna ögon och få ett lite mer samlat grepp.

Och nu - något heelt annat. Annika Östberg. Jag har varit väldigt kritisk mot hur media gullar med henne och låtsas som om hon bara vara ett menlöst offer som råkade vara på fel ställe vid fel tidpunkt. Hur tragiskt än hennes liv var vid tillfället så hjälpte hon aktivt till att mörda. Sådana människor ska inte gullas med, även om man såklart kan försöka förstå och ändå känna medlidande.

Att hon nu får ett tidsbestämt straff och kommer ut efter 30 år i fängelse känns dock rimligt. 30 år är en lång tid och risken för återfall i brott verkar liten. Därför är det bra med livstidsstraff, man kan göra den bedömningen. FP:s partistyrelse vill avskaffa den möjligheten. Jag tänker försöka stoppa det förslaget i helgen på landsmötet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Gulligull, gulligull. Hon är väl inte särskilt farlig numer. Vilken billig och puplikfriande poäng! Så ytterstv rakryggad & orädd man kan vara, då. Vår Hjälte går mot strömmen som Jan Myrdal. Löjligt!
.
Medhäng. Sossarnas roll i Vattenfallskandalen får väl undersökas närmare. De är väl inte orepresenterade i styrelsen? De har väl inte heller varit helt ovetande - såvitt de inte i vanlig ordning suttit och nickat för grova arvoden i välkänd Wanja-stil? om jag får fråga? - Skylla på Centern, är det ansvar det? Om jag får fråga? - Vilken PLATTITYD!
.
Det statliga delägandet i Vattenfall och andra storbolag är i hög grad en illusion. Våra ledande politiker är inkompetenta och i själva verket helt i händerna på storkapital och statsbyråkrati. Visst har regeringen misskött sig. Det skulle en rödgrön regering också ha gjort. Det partipolitiska käbblet är enbart ödsligt. Maud Olofsson framstår som en löjlig figur. Det har Mona Sahlin alltid gjort. Alla partier är skit, men VÄRST är helt klart sossarna. Där är kompetensen och förutsägbarheten Noll åtminstone på rikspolitisk nivå. "Jobbkongressen". Vilket tomhet! Vilket falskspel! Vilket svek! Vilken FARS! - På sin plats en omläsning av H C Andersens saga "Kejsarens nya kläder". Hög tid att släppa luften ur dem!
.
Bloggaren Veronica Palm klagar med en del goda skäl på barnsjukvården, men avslöjar samtidigt sig själv. Man skall INTE söka sjukvård i onödan, vilket alltför många gör. På så sätt är en dum och kverulantisk allmänhet medskyldig till de missförhållanden de så indignerat ondgör sig över. Men det är klart, det är alltid alla andra det är fel på - själv är man ju perfekt!
.
Fallet med kapningen av Pirate Bays logotyp demonstrerar en lustigt motsägelsefull logik: man kan sno ett oskyddat varumärke för att sedan skydda detta åt sig själv. Följaktligen behöver den frhetligt inriktade producenten skydda sin produkt för att i andra led vidarebefordra nyttjanderätten till vem som helst. Det borde Pirate Bay ha tänkt på.
.
Bloggare är världens självgodaste släkte med självkritik lika med noll. I själva verket rör det sig om en handfull aktlörer med mycket ringa genomslag i allmänna opinionen. Samtidigt tillhör dessa i allmänhet SJÄLVA det karriäristiska etablissemang de påstår sig opponera mot. Vad som i huvudsak skett är att ännu en tillsvidare i huvudsak rätt ointressant arena för helt gängse meningslöst partipolitiskt tjabbande har öppnats.
.
Dagens fjantigaste tidningsrubrik röjer och döljer ett alarmerande miljöproblem, nämligen de elektromagnetiska fältens skadeverkningar på fertiliteten. Samband med cancer - leukemi framför allt - har tidigare påvisats. Och vad blir reaktionen? Jo profanum vulgus tar bara intryck av den skitlarviga rubriken; brödtext och budskap ger de faderullan i. Gapar och gör sig lustiga. Det är bloggsfären, det! Sådan är den dumma massan. Kompletta idioter, oförmögna att greppa det simplaste koncept. Skiten bara RINNER från tangentborden ut i kablar och bildskärmar.
.
*skakar bedrövad på huvudet*
.
- Peter Ingestad, Solna

Mathias Sundin sa...

Jag skulle rekommendera att du skaffar en egen blogg och skriver av dig i. Ditt inlägg handlade väl till 10-15 procent om det jag skrev och i övrigt var det just ett blogginlägg.