2009-11-06

Ditt och datt

Kollega Frykman ställer upp i riksdagsvalet i Södermanland. Kryssa honom i provvalet ni som kan! Hans programförklaring är lysande.

Jag är inte insatt i frågan om gasledningen på Östersjön, men Mark Klamberg brukar ha koll på juridiska frågor, så läs hans balanserade syn på saken. En annan åsikt har Carl B Hamilton.

Niclas Berggren på Ratio bloggar om en undersökning av Rättvisemärkt. Bland de negativa aspekterna tillhör det som jag framfört, att deras prissystem konserverar ett ineffektivt, småskaligt jordbruk och att de allra, allra fattigaste bönderna missgynnas.

Jan Björklund utmanar Mona Sahlin på debatt om energipolitiken.

Fler jobb, trots allt, skriver Sebastian Hallén och hänvisar till det faktum att fortfarande har 122 000 fler personer i åldern 15-74 år jobb nu jämfört med andra kvartalet 2006. Då rådde det som bekant högkonjuktur, och socialdemokratiskt styre.

Lite tillnyktring, eller i alla fall eftertanke, kan vara på sin plats för mig och andra som reagerat på Per-Anders Pettersson-fallet. Mårten Schultz bidrar med lite fler fakta på sidan fyra i Expressen idag.

Jag har skrivit ett par inlägg på min andra blogg om svenska mediers skeva rapportering om amerikansk politik och Barack Obama. Hittas här och här.

1 kommentar:

Niklas Frykman sa...

Ooh, tackar så mycket.