2011-02-18

Same procedure as every year

Jag hade hoppats på något nytt. Men icke. Läste i Tidningen NU i går att Folkpartiet har utsett elva grupper som ska ta fram förslag till landsmötet i höst och kanske några förslag till efter landsmötet.

Gud va nyskapande!


Det är precis som vanligt. Tonvis med arbetsgrupper ska hosta fram förslag på kort tid, varav 80-90 procent kommer bli sådant vi redan tycker.

Jag hade hoppats att vi denna gång skulle fokusera lite. Det viktigaste hade varit en arbetsgrupp kring ekonomifrågor. Den borde ha fått resurser att verkligen tränga ner i frågorna..

Sen kanske ett par-tre grupper till med liknande uppdrag. Det finns inte pengar till att ha personal i alla grupper som jobbar, men med färre grupper kan man gå mer på djupet i dessa frågor.
Dessutom ska ett par ministrar leda varsin grupp. Det är inget fel på vare sig Ullenhag eller Ohlsson, men de har fullt upp att vara ministrar och har dessutom svårare att ta ut svängarna eftersom de sitter i regeringen.

Jag får hoppas att artikeln i NU inte berättade allt, att det finns något nytänkade i upplägget som kommer fram senare. Håll inte andan.

Jag hade hoppats på mycket mer från vår nya partisekretare Nina Larsson.

Det som verkar hyfsat är i alla fall jobbet med nytt partiprogram. Två deltagare från varje län (vilket i och för sig blir lite många) och där ska det tydligen finnas personella resurser.

När det inte finns något nytänkade i partiledningen, så finns det i alla fall hos några medlemmar. Per Altenberg och Martina Lind har startat Libereko. Målsättningen är att öka kunskapen och den ekonomiska debatten inom Folkpartiet (och liberala bihang). Moderaterna har nu monopol på den frågan i svensk politik. De har ett första seminarie på måndag. Gå dit!

Inga kommentarer: