2011-02-17

Terror var tredje dag

I snitt var tredje dag genomförs en terror-relaterad aktivitet i närheten av säkerhetsbarriären mot Gaza. I natt stoppade israeliska militären några som försökte placera en bomb vid barriären.

Att bygga barriärer och murar är verkligen inget att sträva efter. I det här fallet finns ett tydligt syfte. Om den inte funnits på plats hade det varit lättare för dessa terrorister att ta sig in i Israel och placera ut sina bomber där.

Ungefär 100 sådana här aktiviteter genomfördes av terrorister förra året. Lägg där till cirka 200 raketer och granater som sköts in i Israel under förra året. Siffran är en uppskattning, det finns statistik fram till oktober 2010, då 163 attacker genomförts.

Så är situationen hela tiden, dag ut och dag in, år ut och år in i Israel. Det kan vara lätt att glömma bort det, för väldigt få av incidenterna rapporteras i svensk media.

2 kommentarer:

Maestro sa...

Då är frågan, hur kommer man bort från det nuvarande tillståndet? Antagligen inte med nuvarande israelisk politik. Muren måste rivas och det sionistiska vansinnet som inte går att harmoniera med omgivningen måste avvecklas, precis som att Östtyskland var tvunget att upphöra.

A-K Roth sa...

Re 22:37: Israel är en del av regionen. Låt "omgivningen" harmoniera med Israel och tvinga bort tyrann-och terrorist-Hamas. De flesta palestionier vill nog inte leva under islamistiskt förtryck.