2011-02-16

Bizarro world

Överallt i kommunens sparas det. Bråviksskolan ska spara en miljon. Till exempel. Det finns en enda del av kommunen så får hjälp att täcka sina förluster. Är det skolan? Är det äldreomsorgen? Är det kollektivtrafiken? Nej - det är symfoniorkestern. Lever jag i bizarro world?

Nej, jag lever i en rödgrönt styrd kommun.

Till Folkbladet säger Eva Andersson (S) att förutom att täcka SON:s förluster så ska pengar "göra kulturen tillgänglig för våra barn och unga".

Vore det inte kanske bättre att låta skolorna själva avgöra om det är "mer tillgänglig kultur" eller nya läroböcker, eller nya datorer till barnen som de vill satsa stålarna på? Närå.

Det hela handlar om kommunens överskott. Det blev på mellan 170-180 miljoner på hur man räknar. 170 miljoner var den summa Norrköping fick från staten, för övrigt.

Jag tycker inte att man ska pytsa ut pengar lite hit och lite dit. Det är viktigt att verksamheterna klarar de sparbeting de får. Annars funkar det inte. Ekonomin havererar på sikt då. Men en enda verksamhet kan inte gå fri. Alla måste hjälpa till. För samma sak hände 2008. Då sparade hela kommunen. Men SON fick tre miljoner extra.

Det är bisarrt, jag hittar inget annat ord.

Inga kommentarer: