2011-02-22

Barack Obama håller käften

Världen kan vara inne i den största omvälvningen och den största rörelsen mot frihet sedan Östeuropa skakade av sig kommunism och diktatur i slutet på 1980-talet.

Vad gör den fria världens ledare då? Håller käften.


Obama svor presidenteden - och blev den fria världens ledare.

Vita husets presstalesman Jay Carney meddelade att president Obama inte kommer uttala sig om det som händer i Libyen. Det blir utrikesminister Clinton som gör det.

Jag har gnällt på Bildt, men ärligt talat spelar det ingen som helst roll vad han gör eller säger. Det som spelar roll är vad USA och president Obama säger.

Det är vid sådana här tillfällen agnarna skiljs från vetet. Det är vid sådana här tillfällen personer som Winston Churchill har klivit fram. De riktiga ledarna förstår när världen behöver ledarskap.

President Obama har världens förtroende. Han är inte längre lika populär i USA, men han är populär och respekterad runt om i världen. Hans presidentkampanj gav hopp till en hel värld. Nu har han chansen att verkligen göra nytta. Att hjälpa till att befria människor från tyranni. Kliver han fram nu och gör det rätt åker jag gladeligen och kampanjar för hans omval.

Men i stället för att vara den fria världens ledare, så åker han till Ohio och pratar om sitt budgetförslag - som ironiskt nog han kallar Winning the Future.

7 kommentarer:

Fred sa...

Som om du någonsin kommer att åka och kampanja för en demokrat. Att du skulle kampanja för presidenten du kallar "The One". Skrattretande.

Återigen en post där du får gnälla över Obama över något. Du ansåg att det vara Obamas fel att klimatmötet i Köpenhamn inte kom fram till något, men när det nyvalda republikanerna i kongressen stänger ner allt som har med klimathotet att göra, då håller du käften.

För någon som gnällt över Obamas tal tidigare, vad menar du att han kan göra med ett tal?

Khaddaffi är inte en bundsförvant till USA, och de har i förhållande till EU väldigt lite att använda sig av för att påverka honom. Och jag tror inte ens att EU kan göra det heller.

"Världen kan vara inne i den största omvälvningen och den största rörelsen mot frihet sedan Östeuropa skakade av sig kommunism och diktatur i slutet på 1980-talet."

"Det är vid sådana här tillfällen agnarna skiljs från vetet. Det är vid sådana här tillfällen personer som Winston Churchill har klivit fram. De riktiga ledarna förstår när världen behöver ledarskap."

Vad gjorde Thatcher när muren föll? När Tyskland vill återförenas?
Jo, hon sa till Gorbachev att hon inte vill att Tyskland skulle återförenas och att hon vill att han skulle göra allt för att stoppa det. Hon sa till honom att Warszawapaktens fall inte var i västs intresse.

Hon lät då mer som Israel låter idag när det gäller Egypten och Mubarak.

Hon var väl inte en riktig ledare efter allt.

Harry Truman sa...

Är det kul att bygga halmgubbar, Fred?

Fred sa...

Lyndon, vilka halmgubbar?

Harry Truman sa...

Inget du skriver har med inlägget att göra. Det är standardmetoden att debattera för socialister och andra som skulle förlora varje debatt om de var tvungna att debattera hederligt.

Klimatmötet i Köpenhamn - halmgubbe.
Thatcher - jättestor halmgubbe.

Eller anser du dig ha rätt i sakfrågan bara för Thatcher var en dålig premiärminister? Jag har lite svårt att se hur det går ihop.

Maestro sa...

Begriper inte riktigt vad Thatcher har med detta att göra, dock är det lite märkligt att Sundin framhåller Churchill som ledare. Känner inte Sundin till att Churchill samarbetade med och stödde historiens värsta massmördare, Josef Stalin? Bl a levererade Churchill vapen till Stalin samt gjorde upp med diktatorn bakom ryggen på t ex Polen och förklarade dessutom på Stalins begäran krig mot Finland. Obegripligt att Sundin ser Churchill som ett föredöme.

Fred sa...

lyndon, mathias sundin svamlade lite om historiska omväldningar och ledare som klev fram. Tyckte det var passande att påminna om vad som verkligen hände bakom kulisserna när muren föll.

Kalla det en halmgubbe om du vill, tycker det passade in utmärkt. Så också hans tystnad vad som nu sker när det gäller klimatfrågan, något han verkar sett som allvarligt tidigare.

Men han håller fortsatt käft, så vem kan säga vad han tycker.

Ditt snack om "standardmetoden att debattera för socialister och andra som skulle förlora varje debatt om de var tvungna att debattera hederligt", trevlig halmgubbe...

Jag gissar att både sundin och du ser Thatcher som en stor ledare?

Harry Truman sa...

Ingen har nämnt Thatcher förutom du.

Personligen gillar jag Hitler.