2011-02-18

Ringaren i Rådhustornet

Om ni tycker er se ringaren i Notré Dame och tror han är på studiebesök i Rådhuset i dag, så är det bara jag. Ryggen/nacken är om möjligt ännu stelare, så jag går framåtlutad och puckelryggig.

Är det inte lite lustigt att när Mikael Damberg skriver "att han vill vara med och ta ansvar" på Facebook tolkas det som att han i det närmaste vrålat rätt ut att han vill bli partiledare. Det är en väldigt osund kultur tycker jag när man ska vara så oerhört blyg och nästan falsk med vad man vill.

Det gäller även andra än Socialdemokraterna. Det gäller samtliga andra partier utom Miljöpartiet och till viss del Vänsterpartiet, där Jonas Sjöstedt har talat om att han vill.

Min idé om primärval för att utse partiordförande i Folkpartiet borde införas i andra partier också.

Talmannen John Boehner (R) och president Obama (i fall ni inte känner igen honom).

Det pågår en intressant batalj i Washington DC nu, mellan demokraterna och republikanerna över budgeten. Den 4 mars måste nya pengar röstas igenom, annars stängs staten ner. Pengarna räcker bara så länge. Det är ett chickenrace av stora mått vi ser.

Republikanerna vill få ner underskottet snabbare än president Obama. Som det artar sig nu kommer det hära vara en stor fråga i presidentvalet. Mycket står på spel alltså.

Inga kommentarer: