2011-02-21

Det är nu man väljer sida!

Carl Bildt säger i SVT att "det handlar inte om att välja den ena eller andra" utan att man fördömer allt våld och vill förhindra situationen från att bli värre i Libyen.

Jag börjar bli så oerhört trött på Carl Bildt. Ja, han har massa kontakter runt om i världen. Men hur vore det om han hade någon ryggrad också! Det enda land han ständigt fördömer är Israel, alla andra ska man vara balanserad mot.

Herregud, Khadaffi använder stridsflyg mot demonstranterna! När i helvete ska man välja sida, om inte då?

Jag är fullt medveten om att verkligheten inte är svart eller vit, eller så himla enkel. Jag är också fullt medveten om att Carl Bildt är mer insatt i detaljerna än jag. Men utrikespolitik är inte bara realpolitik, den politiken har vi prövat. Den politiken har hjälpt alla dessa tyranner att sitta kvar vid makten. Vi behöver en utrikespolitik baserad på värderingar.

Och var håller resten av regeringen hus? Står Folkpartiet bakom allt det som kommer ur Bildts mun?

Och var fan håller Barack Obama hus? Det duger inte att bara snacka om hopp. Nu har du chansen att göra skillnad i världen. Gör det!

4 kommentarer:

Maestro sa...

Visst kan det låta märkligt men som någon påpekade. Att någon västrepresentant offentligt lägger sig i utvecklingen kan ju faktiskt förvärra situationen. Och om t ex Obama krävt att Mubarak skulle avgå kan ju tolkas som att USA avgör vem som ska leda Egypten.

Maestro sa...

Och att Bildt ständigt fördömer Israel stämmer ju inte. Fakta är ju att han flera gånger förklarat att dom som vill ha en bojkott mot Israel tänker fel.

Mathias Sundin sa...

Jag har hört det argumentet och självklart kan det finnas något i det - men om demonstranterna får västledare på sina sida, gör knappast att de byter sida. Inte heller tror jag folk i övrigt reagerar i nämnvärd omfattning. Det låter framförallt som en bekväm åsikt för att inte stöta sig med tyrannerna, om de råkar klara sig kvar vid makten.

Fred sa...

Vad som stämmer är att Mathias Sundin inte klarar av att fördömma något när det gäller Israel.

Han har åsikter om hur illa det skulle bli om Muslimska brödraskapet blev en del av en demokratisk vald egyptisk regering, men när han får frågor om Shas, Yisrael Beiteinu och United Torah Judaism, då tiger han.

Carl Bildt har en klart mer sundare syn, dvs han är inte lika enögd som Mathias Sundin eller de idioter som bara ser fel hos Israel.

Israel höll även de knäpptyst när de gällde Mubarak. Nja, icke officellt så kom det information ut om att de hellre såg att diktatorn var kvar.

Men det är Mathias Sundin tyst om, för bjälken i hans ena öga innebär att han inte kan kritisera Israel.