2007-08-22

En småpåve i mäklarbranschen

Är det något som gör mig ilsk så är det småpåvar. Såna som struttar runt och utövar någon sorts makt inom sitt lilla revir, mest för att jäklas med folk. Värst är buss/spårvagnschaufförer som vägrar öppna framdörren så man inte kan gå av trots att inte en jäkel ska gå på där.

I dag träffade jag på något liknande inom mäklarbranschen. Var och tittade på en helt okej lägenhet som jag eventuellt kunde vara intresserad av. Mäklaren skröt vitt och brett om hur otroligt fantastisk lägenheten var. En sån här lya kom in ytterst sällan, det kunde han berätta med sin långa erfarenhet. Jag sa att jag hade sett flera stycken bra lägenheter på nätet minst i samma klass. Det kunde han absolut inte hålla med om. I mitt stilla sinne tänkte jag att just han kanske inte fick sälja speciellt många sådana lägenheter.

Jag sa att jag ville att han skulle höra av sig när budgivningen började. Är du intresserad, undrade han. Kanske, svarade jag. Då började han bullra om att så kunde det fan inte vara. Antingen var med eller inte, inne eller ute. Jag meddelade att då skiter jag i det, gav honom pappren och gick därifrån.

Kvällen har tillbringats i Linköping på folkpartiets landstingsgrupp. Det inledes med en oerhört intressant dragning av Lars-Håkan Thorell som berättade om hans revolutionerade forskning som går ut på att kunna förutspå självmordsbenägenhet. En världsunik forskning med ursprung ur Linköpings universitet. Läs artikeln om honom i NT.

4 kommentarer:

Anonym sa...

orsaken till busschaffisarnas beteende är kanske att de känner igen dig.

Mathias Sundin sa...

Haha tyvärr är det inte så. Det har hänt även innan jag flyttade till Norrköping och var mindre (ö)känd.

Gillar folk som står upp för sina åsikter genom att ange sitt namn.

Anonym sa...

åsikt?

Mathias Sundin sa...

Ja, det du skrev är en åsikt.