2007-08-23

Hushållsnära jobb

Invigningen av Plints nya lokaler var intressant. De berättade om hur efterfrågan på hushållsnära tjänster fullkomligt exploderat, det var det ord de använde, i år efter regeringens skatteavdrag. Nu nyanställer de 80-100 personer i Norrköping som ska fungera som call center för de som ringer och beställer hushållsnära tjänster av bolaget. Fantastiskt!

I Expressen skriver två upprörda personer om varför Tintin är rasistiskt mot afrikaner. Johan Ingerö har ett lysande inlägg där han monterar ner deras argumentation:

Som afrosvenskarna så observant påpekar så ger inte Hergés teckningar en korrekt bild av hur afrikaner ser ut. ... Problemet [för] afrosvenskarna är bara att ingen annan grupp gör det heller.

Han radar sedan upp exempel efter exempel på karikatyrer på olika grupper av människor som inte ritas på ett korrekt sätt.

Slutligen är vi framme vid huvudpersonerna själva. Tintin har ett klotrunt huvud, ett tämligen uttryckslöst ansikte och en helt oefterhärmelig frisyr.

Serierna om Tintin är 70 år gamla. De innehåller gamla fördomar och dumheter. Men det innebär inte att de ska förbjudas idag. Och vi måste också ta det lite lugnt. Det är seriefigurer vi pratar om. Glassen Nogger ligger nära till hands att nämna. Det finns rasism i samhället. Den minskar inte genom att jaga spöken överallt.

Inga kommentarer: