2007-08-19

BW

Så förkortas Brood War. Expansionen till Starcraft. Jag har spelat ett par matcher idag. Blev så nostalgisk när jag läste och skrev om World Cyber Games för ett litet tag sen. Det gick inge vidare. Första matchen torskade jag, kom inte riktigt ihåg hur man byggde de olika grejorna. Sen efter att den värsta rosten var borta lyckades jag vinna.

Via Dick Erixon ser jag att Nya Wermlandstidningen skriver om de fattiga svenskarna:

Så många som åtta av tio svenskar saknar helt egen förmögenhet – om man bortser från värdet av den egna bostaden. Enligt statistik från Luxemburg Wealth Study så är våra finska grannar dubbelt så rika. Engelsmannens genomsnittliga förmögenhet är fyra gånger större, och italienarens sju gånger.

En idé som tyvärr har förkastats av den borgerliga regeringen vore att man vid försäljningen av statliga bolag skulle låta det kapitalet, eller de aktierna, delas ut till medborgarna.

På SvD.se kommenterar PJ Anders Linder Alliansen uppgång i opinionen:

Trots detta har Alliansen en kanin i hatten, och han heter Jan Björklund. Om några veckor blir det slut på ledarvakuumet i folkpartiet, och om skolministern har använt sommaren väl kan hans nya roll göra stor skillnad, och det inte bara för fp utan för hela borgerligheten. Det vore ytterst välkommet om Björklund tog tillfället i akt den 8 september och använde sitt jungfrutal i Västerås till att slå ett slag för borgerligheten som ideologisk och inte bara skatteteknisk förnyelsekraft – och till att ställa socialdemokratin till svars för bristerna i välfärdstjänsterna i allmänhet och skolan i synnerhet. En vitamininjektion!

1 kommentar:

Anonym sa...

Skolan i Örebro som skolminister Jan Björklund ofta varnar för heter Al-Salam. Trots att Skolverket förra året kritiserade skolan:
http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=1042864
låter samma Skolverk denna 1-6-skola utöka nu i höst till att bli en 1-9-skola med högstadium också:
http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=1398153
Skolans hemsida:
http://www.alsalam.se/
Skolchef är Hussein Aldaoudi, som kommer från Islamiska Kulturföreningen i Malmö. Hussein samarbetar även med Ahmed Abu Laban som i Danmark startade Muhaqmmedkrisen och som tillhör Muslimska Brödraskapet, ursprunget till Al-Quaida. Muslimska Brödraskapet är idag förbjudet i Egypten där det startade, men finns ändå med förgreningar bl.a via Köpenhamn, Malmö och Örebro. I en fransk dokumentär med dold kamera erkände Ahmed Abu Laban att hans nätverk tillhör Muslimska Brödraskapet. Filmen visades i dansk TV, Men Sveriges Television vägrade sända den.
På nedanstående sida ses Aldaoudi och terrorfinansierande shejken Abdur Rahman på fisketur i Norge 2006.
http://www.alnor.no/Sheikh%20Abdur%20Rahman.htm
Citat från ovanstående länk:
“Sheikh Abdur Rahman fra Saudi Arabia er nå på en rundreise i Skandinavia, og det var
veldig hyggelig at han tok seg tid til å komme til Tromsø. Han er bosatt i Riyadh.
Sheikh Abdur Rahman og Hussein Aldaoudi, som er leder for Al Risalah Skandinavia og
Fler kultursenter, ankom Tromsø den 1. september 2006.”
http://www.moftak.com/ip/speakers.asp
På ovanstående länk deltar Aldaoudi i en konfwerens i Köpenhamn tillsammans med Ahmed Abu Laban.
“Islamophobia - A Dilemma in the West - 13th May 2006, Copenhagen …HUSSEIN ALDAOUDI ALRISALAH SKANDINAVISKA STIFTELSE. Imam Abdul Wahid Pedersen …. Sheikh Ahmed Abu Laban Born 1946 in Jaffa, Palestine”
Hussein Aldaoudi vill aldrig vara med på bild. Den andre shejken Abdur Rahman som Aldaoudi får pengar från i form av en wahabistisk stiftelse i Saudiarabien al-Haramein, har terroristklassats.
I Uppdrag Granskning i fjor visades Al-Salamskolan och Hussein Al-Daoudi fastnade faktiskt på filmen. Länkar till Uppdrag gransknings sida:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=53751&lid=puff_617273&lpos=lasMer
Hussein Aldaoudi arbetade på 1990-talet i Malmö som hemspråkslärare på den nedlagda Al Elowm Alislamiaskolan, där avhoppade lärare som anmält extremismen till Skolverket förhördes av SÄPO om wahabismen på skolan. Aldaoudi lyckades sedan infiltrera den kommunala Rosengårdsskolan med koranskola där han lärde ut den stränga wahabismen. Aldaoudi har företagit flera resor och bott med wahabisterna i saudiarabien, men blev utkastad från landet efter att wahabister i Al-Quaida bombat Saudiarabien. Sedan dess är Aldaoudi hemma i Örebro för gott.
Ingen tidning har beskrivit sammanhangen runt Aldaoudis Örebro och Malmö. Ingen tidning som erbjudits detta har vågar. Detta kan ni tacka fegisarna på Nerikes Allehanda, SR Örebro och Tvärsnytt för. De säger att de inte vill, att det inte är relevant.
I stället kan ni läsa gulligaförsvarsartiklar om Al-Salamskolan, som den av Carina Tenor på Nerikes Allehanda döär hon istället går till angrepp mot Björklund:
http://www.na.se/artikel.asp?intId=1199315
Carina Tenor har fått erbjudande om att skriva om sambanden runt Aldaoudi, men vägrat med motiveringen att det beror på vad man har för politisk åsikt om man vill skriva eller ej. Vad hände med devisen att något kan vara skrivbart rent journalistiskt? Och varför tillåter hennes chefredaktör henne att hålla Örebroare oupplysta?
Medier intervjuar istället Aldaoudis lakej, rektor Matz Liljeson för Al-Salamskolan som varje gång säger sig inte veta någonting om wahabismens kopplingar. Skolverket fick in en anmälan om att Al-Salamskolan sökte en imam som religionslärare istället för en behörig religionslärare eller SO-lärare. Detta mörklade Skolverket och gav istället Al-Salamskolan belöningen att få starta högstadium också! Att skolan får pengar från Saudiarabiska terroristklassade Al-Haramein beror på att Aldaoudi garanterar för finasiärerna att skolan lär ut wahabismen under islamologi, arabisk och religionskunskapstimmarna. Men media hänvisas alltid till rektor Liljeson som aldrig får frågan om vad som händer på dessa timmar Skolverket kommer inte heller dit utan korresponderar via brav.

I Sydsvenskans artikelserie "Haram-förbjudet i islams namn" var det närmast en självklarhet att försöka förklara kopplingarna som wahabismen har och beskriva säkerhetsriskerna. Varför gör journalister i övriga Sverige inte detta? Läs och beundra grävandet i deras artikelserie:
http://sydsvenskan.se/system/topicRoot/Haram_-_f_rbjudet_enligt_islam/