2007-08-15

Martin Ljung, är inte han dö?

Nä, han fyller ju nitti. Jag vaknade imorse till Martin Ljungs underbara sketch om Fingal Olsson. Grattis på 90-årsdagen! Funkade nästan lika bra som att bli arg på Lars Ohly.

Mats Turesson (fp), skriver i NT idag om försvars-, utrikes- och säkerhetspolitik. Läs den, han har många viktiga saker att säga:

Det som oroar mest är bristen på sammanhang mellan vår utrikespolitik, säkerhetspolitik, försvarspolitik och försvarsmaktens resurstilldelning och uppgifter. ... Vi måste också våga riskera något i denna kamp för de värderingar vi tror på. Som politiska beslutsfattare och samhällsmedborgare måste vi acceptera att svenska soldater i dessa sammanhang kan hamna i strid. I Darfur bör vi ta en aktiv roll för att hindra den slakt av människor som pågått där så länge. Är vi eller är vi inte beredda att leva upp till det vi säger oss vilja göra? Att verka för fred och säkerhet i världen. Eller är vi beredda att göra det bara lite grann, om någon annan utför de verkligt farliga uppdragen?

De resultat vi såg igår för riket, om de sämsta behörighetsnivåerna på tio år, är ännu sämre i Norrköping. Vi ligger över rikssnittet och tappar från 2006. Lars Stjernkvist som i vanliga fall gärna poserar i media, syns nu inte till någonstans. Hur Lars ska det hjälpa om du tar bort ytterligare miljoner från grundskolan? En fråga jag ställt många gånger, men aldrig fått något svar.

NT har en lite mer utförlig artikel om min motion till landsmötet. Hittar inget på aftonbladet.se. Mats Turesson ringde nu och meddelade att Rix MorronZoo pratade om förslaget och menade att det var en toppenidé. Nu måste jag kuta för att hinna till min skjuts.

Inga kommentarer: