2008-09-23

Oansvarigt budgetförslag

Nej, Lars Stjernkvist, det är inte regeringens budget jag kritiserar, det är din. Skillnaden mellan regeringens budget och den lokala vänsterkoalitionens i Norrköping kunde inte vara större. Urstarka statsfinansier står mot en en tömd kassakista. Reformer och satsningar, på exempelvis på förskolan, står mot nedskärningar i förskolan.

Vänsterkoalitionen har enligt uppgift sin pressträff på en förskola idag. Det känns något hycklande när de inte tillför de pengar som krävs för att klara den stora tillförseln av barn inom barnomsorgen. Jag har räknat lite snabbt och kommer fram till att underskottet för förskolan ligger på cirka 20 miljoner i slutet av perioden. 2009 klarar de sig verkar det som, sen börjar nedskärningarna.

Tragiskt att se är också att det inte kommer några pengar alls till utvecklingen av industriprogrammet på gymnasiet. Det innebär med stor sannolikhet att satsningen på att bli ett teknikcollege går i stöpet. Och från presidiet (jag plus två sossar) satt och lovade före sommaren att jodå, det kommer pengar. Ett svek.

Ännu pinsammare känns de uteblivna pengarna för Second Chance Youth Event. Vi är med i ett europeiskt nätverk där det anordnas en träff för eleverna en gång per år. Städerna som deltar turas om att arrangera och stå för kostnaderna. Norrköping har åkt runt och deltagit gratis på alla tidigare event, nu när det är våran tur så hoppar vi av. Pinsamt är bara förnamnet.

Nu ska jag, apropå gymnasiet, ut till Kungsgårdsgymnasiet och prata om amerikansk valrörelse.

Inga kommentarer: