2008-09-28

Internationellt bröllop

I förmiddags var det folkpartijacka och gympaskor på för kampanj i Hageby. I eftermiddag kostym och slips för uppvaktning i Linköping för Karin Granbom som gifte sig igår. Karin är riksdagsledamot för folkpartiet och ordförande i länsförbundet. Jag är vice ordförande så jag uppvaktade å länsförbundets vägar.

Hon har en himla trevlig släkt. Det var en mycket internationell grupp. Hennes make är från Frankrike men har en amerikansk far och tysk mor, eller om det var tvärtom. De hade också släkt från andra länder. Många roliga samtal blev det.

På hemvägen läste jag om Rwanda. De ha återhämtat sig efter det fruktansvärda folkmordet på 90-talet då 800 000 människor hackades ihjäl. FN och världen tittade på. Nu satsar Rwanda på att bli Afrikas Schweiz, säger de själva. Trots att valet enligt internationella observatörer var helt demokratiskt så menar en del att demokratin inte alls funkar som den ska. Alldeles för ofta är det fallet i afrikanska länder.

Karin och hennes make Alex ska till Sydafrika på smekmånad. Spännade land med stabila statsfinanser och rätt hög tillväxt. Men samtidigt klara ledarproblem och ett stort parti som totalt dominerar politiken. Sånt leder ofta till korruption vilket vi också ser i landet. Våldet är också ett stort problem som leder till att många välutbildade flyttar utomlands.

Det läste jag på vägen till Linköping, men tyckte väl kanske inte det var det optimala samtalsämnet med Karin.

Inga kommentarer: