2008-09-19

Vilken start på dagen!

Lars Ohly mot Jan Björklund i en skoldebatt - bättre start på dagen kan man inte få. Vänsterpartiets skolpolitik är i högsta grad komisk nu när de inte har något inflytande i Sverige längre. Förbjud läxor, förbjud betyg, förbjud friskolor, förbjud möjligheten att välja skola. Istället ska det satsas på komvux och elever som läser yrkesprogram ska tvingas läsa så mycket teoretiska ämnen så att de omedelbart kan bli akademiker.

Det inget fel att satsa på komvux, regeringen tillför nu pengar, men det är märkligt att de inte vill satsa på fler speciellärare på lågstadiet så alla barn verkligen får chansen från början.

Jan Björklund sa något som verkligen fick mig att vakna. Lars Ohly är en tänkbar utbildningsminister i en vänsterregering. Ve och fasa!

Idag ska jag upp till Stockholm. Ska luncha med min kusin som var ett bra tag sen jag träffade. I övrigt ska jag till partikansliet och riksdagskansliet och bland annat träffa vår partisekreterare Erik Ullenhag och Janne Björklunds stabschef Johan Britz.

Dags att ge sig av mot tåget.

Btw, jag var med i Studio ett igår eftermiddag och smågrälade med en demokrat om Barack Obama var mot frihandel eller inte - vilket han tyvärr är. Demokraten förnekade det hela vilket gjorde mig minst sagt häpen. Man kan tycka vad man vill om Obama och om frihandel, men varför sitta i radion och påstå sånt som inte är sant? Det verkade som om demokraten jag debatterade med försökte projicera sina egna åsikter på Obama. Som om jag skulle påstå att John McCain egentligen är för abort, bara för att jag själv är det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Säg vad du vill om Obama han är utan tveka inte emot frihandel.
Frihandel är inte abort-- dvs. en mer eller mindre svart eller vit fråga. Man kan tycka att frihandel är bra till 90% men att vissa aspekter är inte bra, eller behöver lite översikt. Det är normalt.
Obama är alltså inte emot fri handel i och för se utan han är för frihandel. Det han är emot är ”fritt fram handel”, dvs. anarchisk handel— som exempelvis har lett till finanskrisen som pågår nu på Wall Street.

Efter nästan 30 år av avreglering har vi lärt oss vad marknaden är riktigt bra på, nu är det dags att vända mot problemen som marknaden är uppenbarligen mindre bra på. F

För det ser vi att även att McCain, Bush och andra Republikaner erkänner behovet av att ingripa med lätta händer att fixa till de områden där frihandel gynner inte allmänheten och kanske t.o.m. leder till girighet och korruption.

”The market is the best mechanism ever invented for efficiently allocating resources to maximise production,” Barack Obama, New York Times, 21 August 2008

“Marknadens frihet är kopplade till frihet I övrigt,” samma artikel.

“I believe that America's free market has been the engine of America's great progress. It's created a prosperity that is the envy of the world. It's led to a standard of living unmatched in history. And it has provided great rewards to the innovators and risk-takers who have made America a beacon for science, and technology, and discovery…” Obama’s websida

• in February 2008, Obama said he does not think "it's realistic for us to repeal NAFTA," because that could lead to "more job loss ... than job gains." (ABC)
• Obama voted to approve the 2006 Free Trade Agreement with Oman.
• He opposed Cenral American FTA (CAFTA), however, explaining in 2005, “It does less to protect labor than previous trade agreements, and does little to address enforcement of basic environmental standards in the Central American countries and the Dominican Republic.”
• Obama did not vote on the 2007 Peru FTA, but expressed support for the deal (AP).
Demokraten du debatterad med i går på P1

Anonym sa...

anonym:

1) abort är verkligen inte en svartvit fråga. det var nog den dummaste jämförelse du kunde komma med.

2) skulle gärna se nåt som motiverar att det är fri handel som har lett till "finanskrisen" på Wall Street.

3) skulle också gärna se nåt som bevisar att det är DÅLIGT för gemene man att ett företag går omkull. några växer sig stora och några konkar, och det är bara bra.