2008-09-27

Hyfsad debatt i natt

John McCain bestämde sig för att åka och delta i debatten, men jettar nu tillbaka till Washington för att hjälpa till att nå en överenskommelse kring finanskrisen. Jag tror ju personligen att det inte hjälper speciellt mycket att ha presidentkandidaterna i Washington just nu.

Debatten var helt okej, men ingen av dom är någon lysande debattör. McCain visade på sin mycket stora kunskap kring utrikesfrågor. Han har besökt alla platser och träffat alla personer. Barack Obama är inte okunnig, men hans kunskap känns som den kommer mycket mer från vad han läst i olika PM för att förbereda honom för debatter snarare än riktig kunskap.

Debatten handlade om utrikespolitik men inleddes med ekonomifrågor. Ingen av kandidaterna kändes speciellt insatta i den nuvarande finanskrisen. Ingen av dem har någon bakgrund inom ekonomifrågor och de kan knappast ha hunnit lägga så mycket tid på finanskrisen just nu. Här har Obama dock ett övertag eftersom han inte är republikan. Väljarna beskyller Bush och republikanerna för problemen de ser. McCain har alltså mer att bevisa, vilket han inte gjorde.

Mitt första betyg är ett oavgjort, vilket är en halv seger för Obama eftersom han anses svagare i utrikesfrågor än McCain.

Nu måste jag sova så jag orkar guida på Rådhuset idag på Kulturnatten. Kom förbi klockan mellan 11.30 och 15.30 så får du en guidening av något kommunal- eller oppositionsråd.

Inga kommentarer: