2008-09-15

Ideologi-tv

Både de till vänster och höger kommer få sitt tillgodo i TV8. I nya programserien Idéer för Sverige får Timbro och Arenagruppen fyra program vardera för att föra fram sina idéer. Kul idé! Titta gärna på båda perspektiven, det brukar vara bäst.

TV8 ikväll kl 22.30 (sen går det säkert att se på nätet). Timbro börjar med ämnet Folkkapitalism.

Apropå kapitalism.

Jättebanken Lehman Brothers går omkull. Som vanligt skriker de flesta på fler regleringar. Inte minst båda presidentkandidaterna. Det kan säkert finns något som måste regleras på annat sätt, men det vanligaste är att det är regleringarna som skapar dessa problem, inte bristen på regleringar.

Sådant är läget med Fannie och Freddie. Staten skapade företagen och gav dem möjlighet att låna pengar billigare. Tanken var att dessa företag skulle tänka mer långsiktigt och ta större socialt ansvar. Det gick ju sådär.

Johan Ingerö
har hittat en person förtjänar ett stort tack. Expressen rapporterar att en komiker drivit hårt med samer, så de ringer samernas ordförande i hopp att han är kränkt som bara den:

"Jag driver också ibland hejdlöst med andra och gör det i bästa välmening så jag reagerar inte på humor. Det skulle vara för jobbigt att leva och man inte fick leva i en tillvaro med humor."

Om inte Jonas Jacobsson får Bragdguldet - ge det till den där snubben!

Inga kommentarer: