2008-09-16

Manglad

Sådana här dagar är man rejält trött efter arbetet trots att jag inte gjort något annat än suttit ned. Budget så gott som hela dagen och hela kvällen. Det tar faktiskt på krafterna, hur konstigt det än kan låta. Men samtidigt är det väldigt kul - ja, faktiskt. (Ok, jag erkänner, roligare om vi hade varit i majoritet.)

Riksdagen har öppnat. Vi får behålla mer av de pengar vi sliter ihop meddelade regeringen idag. För ett vårdbiträde med 19 000 kr i månaden blir den totala skattelättnaden nu per månad drygt 1100 kr. Inte illa!

Dessutom höjs gränsen för när man måste börja betala statlig straffskatt. Det gör det mer lönsamt att utbilda sig. Sverige blir rättvisare.

Mona Sahlin sa att regeringen "ger". Nej Mona, man "ger" inte pengar genom skattesänkningar. Man låter folk behålla lite mer av det som redan är deras. Det är en jäkla skillnad.

Tänkte på Kerstin Hildebrand idag. Vänsterpartiets kommunalråd. Hon sätter stopp för valfrihet inom äldreomsorgen som till och med sossarna skulle vilja släppa igenom.
Vänstern brukar ju dra till med att han eller hon står till höger om Djingis Khan när de vill vara lustiga.
Kerstin Hildebrand står nog strax till vänster om Karl Marx. Och det är faktiskt inte speciellt lustigt.

Dags att gå hem, syns imorrn!

Inga kommentarer: