2008-09-24

Framtidstro är inte att göra slut på pengarna

Stefan Arrelid undrar vad vi vill i Alliansen, det ska vi snart presentera i vår budget. Men i går berättade vi bland annat att vi vill stötta Vargarna med ett så kallat luftstaket så vi kan minska risken för de otäcka olyckor vi sett alltför ofta inom speedwayen.

Stefan menar att vi visar väldigt lite framtidstro eftersom vi sa nej till 300 miljonersprojektet Kulturhuvudstadsåret och tycker att 300 miljoner till Idrottsparken kunde använts på ett bättre sätt.

Framtidstro är inte att göra slut på kassakistan. Framtidstro är inte att få betala dyra räntor på lån. Framtidstro är inte när dessa räntorkostnader äter upp utrymmet för satsningar i skola och äldreomsorg.

Folkpartiet är mycket måna om en ansvarsfull hushållning med skattepengarna. Om vi i Norrköping hade tagit tillvara på de goda åren och sparat i ladorna så hade vi nu istället kunna satsa i Norrköping. Istället tvingas vänsterkoalitionen skära ner i förskolan, trots att de rätt oärligt låtsas som att det är en satsning.

Alliansregeringen la nu fram en budget helt utan besparingar. Det hade vi kunnat göra i Norrköping också om Alliansen hade styrt här.

Inga kommentarer: